Anmeldelser

3,5/5

Din anmeldelse

Sanos kokosdahl med kikærter

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 2 hvidløgsfed
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. chili
  • 100 g rå røde linser
  • 200 ml kokosmælk light
  • Ca. 200 ml grønsagsbouillon
  • 1 ds. kogte kikærter
  • Salt og peber

Topping

  • Saft af 1 lime
  • 100 g hakket, ristet nødder (f.eks. cashew, hasselnød, mandel)
  • Lidt frisk koriander eller hakket purløg

Sådan gør du

  1. Linserne skylles 2-3 gange i koldt vand.
  2. Løg, hvidløg, karry og chili ristes i en gryde sammen med lidt olivenolie i 4-5 min. til krydderierne begynder at dufte. Linserne, kokosmælk og ½ af grønsagsbouillonen tilsættes. Retten koger 20- 30 min. til linserne er møre. Undervejes røres der i gryden og der tilsættes grønsagsbouillon efter behov, hvis linserne har optaget væsken. Kikærterne koger med de sidste 5 min.
  3. Anrettes med limesaft, nødder, koriander og forårsløg.
  4. Kan evt. serveres med et stykke dampet eller stegt fisk til.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Tage Andersen - 11-11-2021 11:01

Retten vil vinde en del i smag hvis den tilføjes tomat/tomatkoncentrat af en eller anden art