Velkommen til Gigtforeningens blog

8. april 2021
Illustration - salat og bestik

Blog om kost – hvad ønsker du dig?

Gigtforeningens blog er for dig, der gerne vil have inspiration og ny viden om gigtvenlig kost. Det kan være nye tendenser inden for gastronomien, nye kostregimer, om mad og klima, om at ændre vaner, om antiinflammatorisk kost og meget, meget mere.

Vi ved, at kost er et af de områder, der interesserer rigtig mange mennesker med gigt, og vi håber, at bloggen sammen med ’Mad og gigt’ på vores hjemmeside kan være med til at give dig et bredt og nuanceret billede af den viden og de erfaringer, der findes inden for området.

Her på bloggen vil vi invitere eksperter, specialister, entusiaster og almindelige mennesker med gigt, som har erfaringer eller viden om gigt og kost, de gerne vil dele ud af. Der er mulighed for også at vende erfaringer, der ikke er evidens for, men som virker for nogle – eller for mange. Og der er åbent for dialog, for du kan kommentere og stille spørgsmål til indlæggene.

Der kommer et nyt indlæg hver måned, og vi vil løbende invitere nye gæstebloggere, så det bliver en varieret blog, der kommer vidt omkring inden for alt, hvad der handler om gigt og kost.

Vi håber, du vil læse med. At du får lyst til at inspirere andre med dine egne erfaringer, og at du vil komme med forslag til emner, du gerne vil have taget op – og også gerne med idéer til bloggere, som vi kan invitere ind.

Kort sagt: Byd ind. Og vær med til at skabe liv og erfaringsudveksling på bloggen.

Velkommen til!

Læs første blogindlæg ‘Spis flere bælgfrugter’ af Christian Bitz


Kommentarer (3)

  • Det er en rigtig god ide med omega-3 beregneren, jeg savner bare oplysning om hvad tilberedningen betyder.
    Er tallene anderledes for varmt-/koldt-røget laks ? gravad laks ? stegt rødspætte ? kogt torsk ?

    • Kære Per, tak for din kommentar. Vores data i beregneren er baseret på fødevaredata (frida.fooddata.dk), version 4, 2019, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet, der i høj grad opgiver mængder af EPA og DHA målt i rå fisk og skaldyr. Vi kan derfor desværre ikke opfylde dit ønske.

  • Bladet ledsager nr4 har artikler om nogle, der ikke mere har særlig effekt af diæter, som de har prøvet. Jo, vi ved jo nok at sukker og for meget salt er dårligt. At spise fornuftigt og varieret er godt. Men at læse om andre, der er befriet for de alt for snærende begrænsninger af en streng diæt, var virkelig rart og befriende. Tak for det. Vh. Ulla michaelis

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Felter med * skal udfyldes

Gigtforeningen

Gigtforeningen er en sygdomsbekæmpende organisation med mere end 80.000 medlemmer og støtter. Vi kæmper for, at mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler får et bedre liv. Tidligere indsats. Færre smerter. Mere Styrke.

Læs nyeste indlæg