• Blogforside
 • Kost
 • Giv maden et spark med krydderier – Holms tip og tricks til at bruge krydderier rigtigt

Giv maden et spark med krydderier – Holms tip og tricks til at bruge krydderier rigtigt

29. oktober 2021
Krydderier

Krydderier kan gi’ et spark, så du undgår kedsomhed i munden, det er en billig måde at komme til at smile. Der findes ingen grænser – kun den, du og din fantasi selv sætter. Og så kanten på tallerkenen. Lad os rocke og få smagen frem. Her får I mine bedste tip og tricks til at få maden til at smage af mere.

Det er godt at bruge hele krydderier, de holder sig længere, og du får en helt anden klar og skarp smag, når du knuser dem selv. Og så er det vigtigt at balancere krydderierne.

Holms krydderikompas

Stærke: Kardemomme, peber, nelliker, chili, enebær, grøn peber, basilikum. (her er det ikke chili–stærkt, men en kraftig smag, der præger retten).

Søde: Rosa peber, anis, allehånde, kanel, kardemomme (de kan tilføje retterne en ny vinkel, og kombineret med frisk citron bliver der ikke ro).

Bitre: Muskat, estragon, sennepsfrø, ramsløg, fennikel, timian (det bitre er det vigtigste for at skabe en komplet fylde i munden, det giver hurtigere mæthed).

Syrlige: Koriander, pebermix, purløg, citron (det er her, vi skaber kanten i retten).

Bundsmage i dette univers er ramsløg, peber, muskat, sennepskorn. De er med til at holde retten sammen.

Når du koger kartofler, grøntsager, pasta eller ris, så tilsæt ud over salt også friske krydderurter, her er nogen gode kombinationer:

Kartofler: løvstikke, dild eller persille
Gulerødder: timian
Porrer: dild
Pasta: basilikum
Ris: koriander

Du kan også koge ris med krydderier og lade dem blive pikante og kalde det ”Dirty Rice”. Krydderier gør livet bedre. Jeg elsker maden, elsker at skabe, elsker alt ved livet, og jeg vil leve det. Jeg ved, maden kan gøre mig godt, men også skidt. Jeg lærer hver dag, lytter til kroppen, mærker efter, hvad der sker, og retter til. Motion har jeg aldrig dyrket, men startede i 2019 og er nu 34 kilo lettere. Er en gladere mand, tankerne er roligere, og livet gør mig godt. Fandt min egen vej. Har du fundet din?


Kommentarer (4)

 • Hvem forhandler alle de lækre hele krydderier syns det er svært at finde de hele. Jeg elsker at bruge dem
  Glæder mig til at få svar.

 • Ja det er dejligt med krydderier men det er jo ikke ligegyldigt hvilket mærke man køber. F.eks som på billede.

  Det ville være dejligt til sådan et indlæg at man kunne få navnet eller stedet hvor man kan købe nogle gode og sunde krydderier.

  Tak. Pernille

 • Jeg lærte på et mad hold i sensommeren, at røget paprika virkelig løftede en (kedelig) vegansk ret. Det tilførte omami smag. Netto har det ikke, men fandt det til 50 kr i Føtex i går

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Felter med * skal udfyldes

Claus Holm

”Jeg er kok, smagsudvikler og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. I mit køkken kan alt lade sig gøre.” Claus Holm har altid arbejdet med mad – du kender ham sikkert fra Go´ Morgen Danmark og TV2-programmet Go´ appetit. Claus leverer opskrifter til Gigtforeningen. De er sunde, de smager fantastisk, de er lette at lave – og så koster de ikke en bondegård. I 2018 var Claus tæt på at miste livet på grund af overvægt og en tilværelse med f…

Læs nyeste indlæg